Новини
10 Липня 2020
1 034

Масове скорочення: Harley-Davidson позбудеться 13% співробітників по всьому світу

У компанії проводять глобальну реорганізацію бізнесу на фоні коронавірусної кризи

Harley-Davidson Inc., найбільший виробник мотоциклів у США, оголосив про намір скоротити близько 700 робочих місць по всьому світу в рамках глобальної реорганізації бізнесу на фоні економічної кризи, що викликана пандемією коронавірусу, повідомляє Інтерфакс.

“План реструктуризації, який передбачає скорочення її глобального штату приблизно на 13%, призведе до витрат у розмірі близько $42 млн у другому кварталі”, – розповіли у компанії.

Видання зазначає, що Harley-Davidson декілька тижнів тому відновила роботу заводів в умовах зниженого обсягу виробництва, при цьому компанія обмежила асортимент мотоциклів, що поставляються дилерам.

Заводи й більшість дилерських центрів Harley закрилися в березні в рамках обмежень, спрямованих на стримування темпів поширення коронавірусу.

“Скорочення є частиною ширшого стратегічного плану та не пов’язані з впливом пандемії на економіку”, – зазначили у компанії.

І додали, що перехід до більш раціональної організації потребує зменшення числа співробітників по всьому світу приблизно на 700 осіб. При цьому близько 500 співробітників, як очікується, покинуть компанію до кінця поточного року.

Глобальний штат Harley-Davidson налічує близько 5,6 тисячі співробітників.

Крім того, повідомляється, що головний фінансовий директор Harley-Davidson Джон Олін пішов з компанії в рамках оголошених змін.  Він обіймав цю посаду з 2009 року.

Віцепрезидент і фінансовий керуючий Harley-Davidson Даррелл Томас тимчасово виконуватиме обов’язки CFO до тих пір, допоки не буде знайдений наступник.

Раніше Investory News писали, що наприкінці жовтня минулого року Harley-Davidson Inc повідомила про падіння квартального прибутку на 24%, у зв’язку зі зниженням продажів у США та зростанням витрат через європейські мита.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram