Новини
22 Грудня 2020
781

Маск втратив $9 мільярдів у перший день торгів Tesla

Мільярдер повернувся на третю сходинку у рейтингу найбагатших людей світу

Статки засновника Tesla Ілона Маска знизилися на $8,8 млрд за підсумками понеділка, 21 грудня — першого дня, коли виробник електрокарів торгувався як компанія з індексу S&P 500, свідчать дані рейтингу мільярдерів Forbes Real-Time, що оновлюються у режимі реального часу.

21 грудня перед початком торгів акції Tesla увійшли до індексу S&P 500, замінивши там інвестиційний фонд нерухомості Apartment Investment & Management.

Частка Tesla в індексі становить понад 1%. На закритті торгів напередодні капітал Маска оцінювався у $144,7 млрд. Він повернувся на третю сходинку у рейтингу найбагатших людей світу, випереджаючи Білла Гейтса та відстаючи від Джеффа Безоса та найбагатшої людини Європи Бернара Арно.

У перший день торгів акції Tesla подешевшали на 6,5%, хоча за останній рік вони злетіли на 711%. Як зазначає Financial Times, у понеділок компанія стала лідером падіння на ринку США, однак розпродаж торкнувся майже всіх американських паперів.

“Інвестори були стурбовані новинами про новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії”, — наголошує видання.

До індексу S&P 500 Tesla вдалося потрапити не відразу. Аналітики припускали, що комітет S&P Dow Jones Indices включить компанію до індексу ще у вересні 2020 року. Але цього не сталося, а комітет не розкрив причини свого рішення. Утім, підприємство увійшло до індексу з другої спроби, про що стало відомо 16 листопада.

Засновник компанії ще на початку грудня попереджав про ймовірний обвал паперів Tesla. “Якщо подивитися на нашу фактичну прибутковість, то вона дуже низька — близько 1% за минулий рік. Інвестори чекають на наш майбутній прибуток, і якщо вони вирішать, що ми не зможемо його отримати, наші котирування моментально впадуть — як суфле від удару кувалдою”, — написав Маск у листі, розісланому співробітникам компанії.

Нагадаємо, на початку грудня капіталізація Tesla перевищила $600 млрд. З початку року акції компанії виросли приблизно на 667%.

Тим часом в Україні з грудня 2020 року можна буде купити акції Tesla, а також Facebook, Netflix і Microsoft.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram