Новини
9 Вересня 2019
1 048

Маржинальність равликового бізнесу в Україні сягає 300%

Загальні інвестиції у запуск та розвиток бізнесу оцінюються у €300 тис.

На сьогодні равликовий бізнес в Україні не заповнений – попит перевищує пропозицію, як в Україні, так і по всьому світу. Попри це його маржинальність складає 300%, як на українському, так і на світових ринках. Про це Investory News розповів виробник їстівного равлика, засновник ферми Tante Snails Андрій Дзюбан.

За його словами, стартові витрати на створення власної равликової ферми сягають €17 тис., а загальні інвестиції – €300 тис.

Серед основних проблем бізнесу підприємець називає брак продукції – дикого равлика збирають лише 2 місяці на рік, а постачати потрібно всі 365 днів, а також якість та смак продукції, які кожного разу можуть бути різними.

І додає, що для розв’язання цих проблем почав закуповувати равлика у локальних постачальників-збирачів, а вже у 2016 році вирішив створити власну равликову ферму.

За словами Андрія Дзюбана, цього сезону обсяги вирощування равлика збільшаться до 70 т. “А завдяки мережі підприємців-партнерів по всій Україні планується вирощувати близько 400-500 тонн продукції за сезон”, – поділився планами бізнесмен.

Про те, як пан Дзюбан вироблятиме косметику із перероблених равликів, про розвиток ресторанного бізнесу у цьому сегменті та інвестиції у равликову справу можна прочитати в матеріалі Investory News “Равлики по-львівськи: Економіка равликової ферми Tante Snails”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram