Новини
19 Липня 2019
924

Мало абонентів: Netflix втратила $16 млрд капіталізації після звіту

Це сталося вперше за останні 8 років. У компанії запевнять, що ситуація тимчасова

Стрімінгова компанія Netflix втратила понад 11% вартості акцій одразу після інформації щодо даних квартального фінансового звіту, згідно з якими число американських передплатників сервісу різко зменшилося. Капіталізація компанії на біржі Nasdaq, увечері 18 липня, знизилася на $16 млрд. Для Netflix це найзначніше зниження з липня 2018 року, повідомляє CNBC.

Зазначається, що вперше з 2011 року різко знизилася кількість платних передплатників у США. При цьому зростання чисельності аудиторії в інших країнах зберігається, але в набагато більш повільному темпі, ніж раніше.

“Це пов’язано з підвищенням цін на передплату та відсутністю цікавого контенту, а також з конкуренцією, що постійно зростає з боку великих компаній, які скоро запустять свої стрімінгові сервіси”, – пише Bloomberg.

Загалом кількість платних підписників відеосервісу у світі збільшилася тільки на 2,8 млн осіб, що у два рази менше, ніж очікувала компанія. “Наразі у Netflix близько 148 млн платних підписників у світі”, – йдеться у звіті компанії.

За словами Еріка Хаггстрема, аналітика EMarketer Inc, у Netflix наразі складний період, який викликаний майбутньою конкуренцією та видаленням популярного контенту. “Сильніші проекти, випуск яких заплановано на поточний квартал, допоможуть повернути колишніх абонентів”, – вважає він.

У компанії також зазначили, що такі результати – короткострокова проблема. Другий квартал, як правило, завжди був найслабкішою порою року для компанії. У поточному кварталі Netflix сподівається залучити до себе 7 млн підписників завдяки топовим серіалам “Дуже дивні справи” та “Помаранчевий – хіт сезону”.

Раніше Investory News писали, Netflix планує залучить $2 млрд на загальні корпоративні цілі, зокрема інвестиції в контент, виробництво та розвиток. Загалом у 2019 році Netflix планує вкласти в новий контент близько $15 млрд. Однак дефіцит вільного грошового потоку компанії з початку року складає приблизно $3,5 млрд. До того ж, разом з цим боргом Netflix сумарно повинен своїм акціонерам $12,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram