Новини
8 Вересня 2020
1 039

Львівський ІТ кластер спільно з USAID запускають Marketplace для просування IT-компаній

Це буде допомагати львівським та українським IT-компаніям виводити на ринок їх сервіси

Львівський IT кластер оголошує запуск нової ініціативи Lviv Tech Marketplace, яка стартує за підтримки програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Метою зазначеної ініціативи є просування IT-індустрії регіону і допомога малим та середнім IT-компаніям з виходом на глобальні ринки.

Lviv Tech Marketplace — платформа, де буде розміщуватися актуальна інформація про IT-компанії Львова та регіону. Ініціатива буде допомагати львівським та українським IT-компаніям виводити на ринок їх сервіси, просувати себе на міжнародному ринку, незалежно конкурувати й презентувати свої послуги потенційним клієнтам через профайл на платформі.

“Lviv Tech Marketplace — ініціатива, яка повинна познайомити світ з успішним Львовом: розвиненою індустрією технологій, неймовірними розробками та інноваціями, висококваліфікованими й талановитими IT-фахівцями, швидко зростаючим людським потенціалом. А з іншого боку, також допомогти як малим і середнім, так і великим компаніям”, — зазначив СЕО Львівського IT кластеру Степан Веселовський.

Згідно з дослідженням IT Research 4.0, станом на 2019 р. у Львові діяла 461 ІТ-компанія, 54,3% з яких — малі та середні.

Як зазначають у Міськраді, Львівський ІТ кластер спільно з програмою USAID на початку вересня планують оголосити тендер на розробку платформи. Учасники тендеру повинні будуть надати авторське бачення, яке буде включати вибір технології, на основі якої буде створено продукт, загальну концепцію побудови архітектури, бачення дизайну, бачення можливості масштабування системи в майбутньому.

Заявників будуть оцінювати на основі ефективності обраного програмного підходу до розробки, креативного брифу реалізації проекту, портфоліо компанії та наявності досвіду в підготовці та реалізації подібних проектів. Перевага для участі в тендері буде надаватися компаніям-учасникам кластера.

Переможець тендеру буде оголошений у жовтні.

Раніше Investory News писали, що частка жінок IT-фахівців в Україні зростає: у 2017-2020 рр. вона збільшилась з 20% до 25%. Жінки все активніше приходять у цю галузь.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram