Новини
14 Лютого 2021
669

Лінія білизни від Ріанни залучила $115 мільйонів на фоні новин про закриття її модного будинку

Минулого року виторг компанії зріс на 200%

Лінія білизни Savage x Fenty, створена співачкою і підприємницею Ріанною, залучила $115 млн на розвиток роздрібних продажів, оголосила вчора компанія. Раунд очолила інвестиційна фірма L Catterton, часткою в якій володіє виробник предметів розкоші LVMH, пише Forbes.

Фінансування було отримано одночасно з появою новин про те, що діяльність іншого проекту Ріанни, модного будинку Fenty, була припинена. Будинок високої моди був створений менш як два роки тому як спільне підприємство з LVMH, але останні кілька місяців не виявляв активності. Очікується, що найближчі тижні сайт бренду не працюватиме.

Лінія Savage x Fenty була запущена у 2018 році як спільний проект за участю TechStyle Fashion Group — платформи для торгівлі одягом і аксесуарами за передплатою, в чиє портфоліо також входить бренд Кейт Хадсон Fabletics.

Серед ранніх інвесторів проекту були Marcy Venture Partners, співзасновником якої став Jay-Z, і Avenir: обидві компанії брали участь в останньому раунді фінансування поряд з L Catterton і новим інвестором Sunley House Capital.

До теперішнього моменту компанія залучила $185 млн, включаючи $115 млн від вчорашнього раунду B. Очікується, що нові кошти будуть спрямовані на розвиток роздрібних продажів і, можливо, створення колекції спортивного одягу. До закриття раунду Forbes оцінював частку Ріанни приблизно у $80 млн.

Бренд білизни, відомий шанобливим ставленням до тіл різних типів і любов’ю до детально продуманих модних шоу, справив фурор у соціальних мережах — на його сторінку в Instagram підписалося 3,9 млн осіб.

У прес-релізі компанія повідомила, що не буде розкривати виторг, повідомивши лише, що у 2020 році він зріс на 200%, а кількість людей, які оформили передплату на речі бренду, збільшилася на 150%. У 2019 Wall Street Journal, посилаючись на джерела, повідомляла про виторг $150 млн.

“Спідня білизна дозволяє висловити любов до свого тіла, і в цьому вся суть Savage, — говорила Ріанна в прес-релізі. — Savage створює образи для всіх і доводить, що красу можна знайти в будь-якому тілі”.

Інклюзивність лежить і в основі лінії Догляду продуктів Fenty, яка, як повідомляє LVMH, стане пріоритетним напрямом після закриття модного будинку.

Дані про виторг косметичної лінії не публікувались з 2018 року (в той рік обсяг продажів склав приблизно $550 млн), проте LVMH заявила, що продажі продовжують зростати. За оцінками Forbes, у 2019 році компанія заробила на продажі понад $600 млн, а частка Ріанни коштує близько $375 млн, що робить її найціннішим активом співачки.

Ріанна володіє статком $600 млн, до якого входять її частки в Savage x Fenty і Fenty Beauty, а також доходи від її музичної та акторської кар’єри.

Investory News дізналися, як підприємниці із США Сарі Блейклі вдалося заробити статок на виробництві спідньої білизни Spanx. Про це можна прочитати у матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram