Новини
20 Серпня 2019
861

Ліцензію продовжено: Huawei працюватиме з США ще 90 днів

Все заради споживачів, які занадто залежні від китайського виробника

Влада США продовжила тимчасову ліцензію Huawei на 90 днів, про це йдеться у повідомленні на сайті міністерства торгівлі США.

Відтепер китайські компанії мають змогу до листопада 2019 року отримувати комплектуючі від американських компаній, підтримувати телекомунікаційне обладнання та випускати оновлення для пристроїв на Android.

Як зазначив глава відомства США Уілбур Росс, міністерство й надалі продовжує закликати споживачів відмовитися від продуктів Huawei. “Проте ми визнаємо, що для запобігання збоїв необхідно більше часу”, – підкресли він.

Разом з продовженням тимчасової ліцензії влада США внесла 46 “дочок” Huawei у “чорний список”. За інформацією Reuters, серед них філії компаній в Аргентині, Австралії, Білорусі, Китаї, Коста-Ріці, Франції, Індії, Італії, Мексики та не тільки.

“Таким чином загальна кількість пов’язаних з Huawei компаній в “чорному списку” перевищила сотню”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що постачальникам Huawei також доведеться оформляти додаткові документи для співпраці за тимчасовою ліцензією. “Уілбур Росс в кінці минулого місяця повідомив, що отримав понад 50 заяв і очікує, що отримає ще більше”, – пише видання.

Проте у понеділок, 19 серпня міністр зазначив, що “поки ніяких конкретних ліцензій на що-небудь видано не було”.

Нагадаємо, в кінці липня президент США Дональд Трамп на зустрічі у Білому домі з керівниками технологічних компаній пообіцяв оперативне прийняття рішень про видачу ліцензій на можливість вести торгівлю з китайською Huawei, яку раніше було внесено до чорного списку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram