Новини
23 Липня 2019
742

Американська обіцянка: Трамп за швидке схвалення ліцензій на роботу з Huawei

У Білому домі відбулась зустріч президента США з керівниками Cisco Systems Inc, Intel Corp, Alphabet Inc 

Фото: REUTERS/Joshua Roberts

Президент США Дональд Трамп на зустрічі у Білому домі з керівниками технологічних компаній – Qualcomm Inc., Intel Corp., Alphabet Inc., Micron Technology Inc., Western Digital Corp., Cisco Systems Inc., Broadcom Inc та іншими, пообіцяв оперативне прийняття рішень про видачу ліцензій на можливість вести торгівлю з китайською Huawei Technologies Co, яку раніше було внесено до чорного списку, повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому.

У свою чергу, за інформацією видання, керівники компаній заявили, що підтримують політику президента, яка стосується й обмежень на постачання американського обладнання Huawei “на підставі загрози національній безпеці”.

“Вони звернулися з проханням оперативного прийняття рішень щодо видачі ліцензій міністерством торгівлі, і президент погодився з ними. Група також висловила оптимізм щодо інновацій у розвитку і поширенні 5G”, – йдеться в заяві, поширеній Білим домом за підсумками зустрічі.

Видання зазначає, що крім перемовин з представниками бізнесу, Дональд Трамп, також провів зустріч з прем’єр-міністром Пакистану Імран Ханом, заявивши, що його адміністрація перевірить повідомлення видання The Washington Post про те, що Huawei допомагала Північній Кореї будувати та підтримувати комерційну бездротову мережу Koryolink.

“Ми повинні це з’ясувати”, – повідомив Трамп журналістам. За даними видання, Huawei співпрацювала з компанією Panda International Information Technology по декількох проектах протягом, щонайменше, восьми років і використовувала її як канал для постачання у КНДР устаткування для запуску мережі.

“Повідомлення видання ставить питання про можливе порушення китайською фірмою експортного контролю США для постачання обладнання в Північну Корею”, – зазначає Reuters.

Нагадаємо, що в ході зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном в рамках саміту G20 в Осаці, що пройшла в кінці червня, Трамп пообіцяв пом’якшити обмеження щодо Huawei, надавши ряд додаткових ліцензій на постачання товарів найзагальнішого призначення.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram