Новини
6 Липня 2020
809

Латвія докапіталізує авіакомпанію airBaltic на суму до €250 мільйонів

Так уряд намагається стабілізувати національну авіаційну галузь країни

Уряд Латвії докапіталізує національну авіакомпанію airBaltic на суму до €250 мільйонів. Рішення підтримано Європейською комісією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Державна підтримка допоможе більш успішно подолати негативний вплив пандемії коронавірусу COVID-19 на авіакомпанію та стабілізувати національну авіаційну галузь”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив міністр сполучень Латвії Таліс Лінкайтс, діяльність airBaltic прямо та побічно пов’язана приблизно з 30 тисячами робочих місць в країні. 

Додається, що кошти вкладатимуться частинами (в три етапи), з урахуванням ситуації в галузі. “У результаті докапіталізації авіакомпанія зможе виконати свій новий бізнес-план”, – зазначили у компанії.

Найбільшим акціонером airBaltic є держава, якій належить близько 80% акцій, данському підприємцю Ларсу Туесену – близько 20%.

У 2019 році авіакомпанія перевезла 5,05 млн пасажирів, що на 22% більше, ніж роком раніше. 

Нагадаємо, наглядовий орган Європейського Союзу з питань конкуренції затвердив французьку державну допомогу в розмірі €7 млрд ($7,65 млрд) авіакомпанії Air France, яка дозволить пом’якшити економічний шок від пандемії коронавірусу.

Тим часом найбільша у світі авіакомпанія American Airlines оголосила про плани щодо залучення нового фінансування обсягом у $3,5 млрд з метою поліпшення ліквідності на фоні проблем, що викликані пандемією коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram