Новини
19 Жовтня 2020
611

Курс валют: Перед вихідними Нацбанк послабив курс гривні

На ринку криптовалюти сукупна пропозиція стейблкоїнів знову перевищила $20 мільярдів

Національний банк України на понеділок, 19 жовтня, встановив офіційний курс на рівні 28,36 гривні за долар – на 3 копійки більше, у порівнянні з попереднім банківським днем і 33,30 гривні за євро – на 13 копійок більше, ніж у п’ятницю 16 жовтня. Таким чином, $100 наразі коштують 2836,49 грн, €100 – 3330,18 грн.

Офіційний курс банківських металів станом на 19 жовтня, визначений Національним банком України, за 1 тройську унцію наступний: золото – 54204,19 грн, срібло – 693,36 грн, платина – 24674,06 грн та паладій – 66441,94 грн.

Найпопулярніші криптовалюти сьогодні торгуються в зеленій зоні. Так, Bitcoin подорожчав – на 0,61% до позначки $11 454,80. Ethereum і Ripple також показують позитивну динаміку: Ethereum додав 1,54% і наразі коштує $374,89, а Ripple – 0,12%, його ціна сьогодні складає $0,24.

Тим часом минулого тижня загальна емісія стабільних монет у черговий раз перевищила позначку у $20 млрд, з яких близько 79% припадає на USDT. На початку року цей показник становив $5 млрд, повідомляє Forklog.

Видання зазначає, що позначку у $20 млрд капіталізація стейблкоїнів вже долала у вересні, після чого наступило невелике зниження цієї величини.

“Зростання пропозиції частково пояснюється високим попитом на два найбільших стейблкоїна USDT і USD Coin, у тому числі в секторі децентралізованих фінансів (DeFi). Трейдери використовують їх для отримання доходів на некастодіальних лендінгових платформах”, – йдеться у повідомленні.

За словами технічного директора Bitfinex Паоло Ардоіно, іншим фактором стало стрімке зростання ринку криптовалютних деривативів – на більшості платформ трейдерам необхідно вносити заставу саме у стейблкоїнах.

“Одним із винятків є біржа BitMEX, де депозити вносяться у біткоїнах, однак її частка на ринку в порівнянні з платформами, які беруть стейблкоїни, знижується”, – зазначає він.

І додає, що один із головних драйверів зростання – це застави для деривативів. Далі йде сектор DeFi, на який припадає близько $1,5 млрд в USDT. “Також ми бачимо, що майнери все частіше продають біткоїни не за долари, а за USDT”, – наголошує Паоло Ардоіно.

Раніше Investory News писали, що підприємець Чад Ельвартовскі, який раніше виручив чималі кошти від торгівлі криптовалютами, викупив круїзний лайнер Pacific Dawn, щоб облаштувати в ньому центр для криптовалютних компаній і розробників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram