Новини
18 Жовтня 2020
753

Колишній криптоінвестор перетворить океанічний лайнер у плавучий біткоїн-центр

Він стане технологічним інкубатором для підприємців, компаній і приватних осіб, що працюють з криптовалютами

Підприємець Чад Ельвартовскі, який раніше виручив чималі кошти від торгівлі криптовалютами, викупив круїзний лайнер Pacific Dawn, щоб облаштувати в ньому центр для криптовалютних компаній і розробників. Судно пришвартувалося біля берегів Панами, повідомляє Maritime Executive.

Для свого нового проєкту компанія Ocean Builders, головним інвестором якої є Ельвартовскі, викупила лайнер Pacific Dawn у P&O Carnival Corporation. Після формальної зміни власника на початку листопада він буде перейменований у Satoshi.

“Новий центр стане технологічним інкубатором для підприємців, компаній і приватних осіб, що працюють з криптовалютами”, – розраховує Чад Ельвартовскі.

На кораблі розмістять ресторан, казино, аквапарк і комерційні приміщення. Житловий фонд представлений 777 каютами. Перші 200 з них продадуть на аукціоні з 5 по 28 листопада за ціною $25-$50 тисяч.

Продаж кают Ocean Builders планує організувати за моделлю кондомініуму: покупці отримають повне безстрокове право власності на свою каюту, вносячи щомісячні платежі для покриття операційних витрат. Для розрахунків на лайнері Satoshi будуть прийматися як біткоїни, так і фіат. Очікується, що перші резиденти з’являться на борту у 2021 році.

Одержимий ідеєю звільнення суспільства від державного контролю, Ельвартовскі свого часу надихнувся ідеєю “плавучих міст”, або так званих “сістедів”.

Seasteading – концепція створення постійного житла у морі, що розташоване поза юрисдикцією будь-якої держави.

Як зазначає Forklog, раніше Ельвартовскі зіткнувся з протидією влади Таїланду. На думку якої, морський будинок, що розташовувався у 14 милях від Пхукета “представляв новий різновид загроз національній безпеці Таїланду”.

Влада звинувачувала Ельвартовскі у посяганні на територіальну цілісність країни, яка передбачає покарання аж до смертної кари або довічного терміну.

Нагадаємо, у 2020 році 75 криптовалютних платформ перестали існувати – цей показник на 56% вище, ніж минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram