Новини
31 Січня 2020
731

Курс валют: Долар знову коштує майже 25 гривень

У НБУ пояснюють – гривня дешевшає на фоні активності компаній із виплатою дивідендів

У п’ятницю 31 січня, долар подорожчав на 7 копійок, а євро – на 15 копійок. Таким чином НБУ встановив офіційний курс на рівні 24,92 гривні за долар, та 27,48 гривні за євро. Отже, $100 наразі коштує 2491,96 грн, а €100 – 2747,51 грн.

Як зазначив Дмитро Сологуб, заступник голови НБУ, Нацбанку довелося продавати валюту на фоні сезонного зниження курсу гривні. Крім того, збільшили продаж валюти й самі українці через девальвацію гривні в січні.

“На початку року імпорт переважає над експортом… Крім того, ми бачимо активність компаній із виплатою дивідендів… Коли бачимо на міжбанківському валютному ринку, що є якісь загрози чи волатильність значень, ми виходимо і продаємо валюту. Ми це робили вчора, і сьогодні (29-30 січня, – Ред.) і ми бачимо, що ринок на це реагує”, – зазначив він.

І додав, що населення використало девальваційний тренд гривні для продажу іноземної валюти – від початку поточного місяця цей показник сягнув $100 млн.

“Нічого в політиці Національного банку на валютному ринку не змінилося. Так, курс плаваючий, і він повинен відповідати фундаментальним параметрам, і він їм відповідає, якщо ви бачите показники поточного рахунку та інші макроекономічні показники”, – зазначив він.

Нагадаємо, у четвер, 30 січня Нацбанк знизив облікову ставку до 11%. Таким чином регулятор продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб забезпечити інфляцію на рівні 5% та підтримати стійке економічне зростання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram