Новини
4 Листопада 2020
713

Круїзна криза: Найбільші перевізники вирішили скасувати усі рейси до 2021 року

Компанії зосередяться на безпеці під час COVID-19 під керівництвом медекспертів США

Члени Міжнародної асоціації круїзних ліній (володіють 95% світового круїзного потенціалу, щорічно перевозять 30 млн пасажирів), до складу якої входить понад 15 тисяч туристичних компаній і 60 морських і річкових перевізників, серед яких – гіганти індустрії Princess, Carnival, and Royal Caribbean, вирішили добровільно тимчасово зупинити всі свої рейси до кінця 2020 року, повідомляє Associated Press.

Таке рішення група прийняла навіть попри дозвіл відновити роботу в США. “Замість круїзних рейсів у 2020 році її компанії-члени зосередяться на забезпеченні безпеки під час COVID-19 під керівництвом медекспертів США”, – заявили в Асоціації.

Зазначається, що у п’ятницю, 30 жовтня, федеральні чиновники охорони здоров’я опублікували нові правила, які дозволять великим круїзним лайнерам знову розпочати плавання у водах США, хоча й не відразу.

Серед вимог CDC – судновласники повинні перевіряти всіх пасажирів і команду на початку та в кінці всіх рейсів. “Для відновлення перевезення пасажирів компанії повинні продемонструвати, що у них є процедури для тестування, карантину та ізоляції пасажирів і членів екіпажу. Їм доведеться побудувати випробувальні лабораторії на всіх судах і при необхідності вжити заходів щодо ізоляції або карантину пасажирів на березі”, – пояснює видання.

У CDC заявили, що перш ніж їм буде дозволено відправитися у плавання, то доведеться провести імітацію з волонтерами, що зіграють пасажирів, які захворіли.

Загалом круїзна індустрія була практично закрита для бізнесу з середини березня, коли стало зрозуміло, що смертельний і заразний вірус уже не слабшає протягом декількох тижнів.

За оцінками круїзної асоціації, припинення круїзів привело до скорочення економічної активності на більш ніж $25 мільярдів і скорочення 164 тисяч американських робочих місць.

При цьому акції найбільших круїзних компаній почали знижуватися ще у лютому у міру поширення вірусу й досягли дна у середині березня, коли економіка США фактично зупинилася.

“Цього року компанії зазнали мільярдних збитків, втративши більше ніж 70% своєї вартості”, – зазначає видання.

Про те, що інвестори сподіваються на круїзну індустрію, яка від COVID-19 постраждала більше, ніж туристичний напрям можна прочитати в матеріалі “Ризик під час пандемії: Навіщо інвесткомпанія L Catterton за участі Бернара Арно вклала $400 мільйонів у круїзного оператора”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram