Новини
26 Вересня 2019
841

Крісталіна Георгієва очолить МВФ

Термін її п’ятирічних повноважень починається з 1 жовтня 2019 року

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила рішення затвердити кандидатуру Крісталіни Георгієвої на пост директора-розпорядника цієї фінансової організації на п’ятирічний період. На цей пост вона була висунута європейськими країнами 2 серпня.

Георгієва, яка стане першим в історії МВФ керівником з країни з економікою, що розвивається, вступить на посаду з 1 жовтня цього року, говориться в повідомленні.

Крісталіна Георгієва — громадянка Болгарії. Їй 66 років. Раніше, відповідно до статуту організації, головою не могла бути обрана людина у віці 65 років і старше, а чинний директор не міг продовжувати виконання обов’язків після 70-річчя. Такі правила діяли з 1951 р.

З січня 2017 р. вона була головним виконавчим директором Світового банку. З 1 лютого 2019 р. по 8 квітня 2019 р. — тимчасовий президент групи Світового банку.

Починаючи з 2010 р., Георгієва була в Європейській комісії, обіймала посаду уповноваженого з питань міжнародного співробітництва, гуманітарної допомоги та реагування на кризи, потім віцепрезидентом з питань бюджету та людських ресурсів.

Георгієва має науковий ступінь кандидата наук з економіки. Отримала ступінь магістра політичної економії та соціології в Університеті національної та світової економіки в Болгарії, де вона також викладала з 1977 по 1991 рр.

Як відомо, що місце глави МВФ стало вакантним після того, як Крістін Лагард склала з себе повноваження директора-розпорядника фонду через висунення на пост голови Європейського центрального банку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram