Новини
21 Квітня 2020
679

Крісталіна Георгієва: Через коронавірус рівень життя знизиться в 170 країнах

МВФ готовий допомогти країнам, що розвиваються – вони можуть найсильніше постраждати від коронавірусу в економічному плані

Найсильніше постраждати від коронавірусу в економічному плані можуть країни, що розвиваються, про це написала директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва в блозі на сайті організації.

За її словами, МВФ, який володіє кредитним потенціалом в розмірі $1 трлн, вже схвалив надзвичайне фінансування для 21 зі 103 країн, які звернулися з проханням про допомогу, і підготував для цього різні інструменти.

Також пані Георгієва зазначила, що найбільше турбується про країни з ринковою економікою та про країни, що розвиваються. “Що мене дуже турбує, так це великий відтік капіталу з ринків, що розвиваються. Близько $100 млрд “полетіли” через побоювання, пов’язані з невизначеністю цієї кризи, та вирушили туди, де безпечніше. Ми хочемо, щоб цей процес був обернений назад”, – зазначила вона.

І додала, що фіскальна відповідь на пандемію в 193 країнах становила $8 трлн, у той час як центральні банки підтримували ліквідність ще на $6 трлн. “Цих заходів має бути досить, якщо криза триватиме місяцями, але потрібно більше, якщо вона триватиме довше”, – наголосила вона.

І заявила, що пандемія викликала глобальну кризу, яка змусила 170 економік скорочуватися. “Першою метою урядів має бути зміцнення їх систем охорони здоров’я для захисту життя та вжиття заходів щодо запобігання масових банкрутств і тривалих черг за допомогою з безробіття, але не слід вдаватися до протекціонізму на етапі відновлення”, – зазначила глава МВФ.

Раніше Investory News писали, що Міжнародний валютний фонд аби допомогти країнам подолати кризу, що викликана пандемією коронавірусу, готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram