Новини
9 Вересня 2022
460

Криптозлочинці зібрали десятки тисяч глядачів на фальшиву презентацію Apple

Для привернення уваги було використано старе інтерв’ю Тіма Кука

Шахраї запустили фальшиву презентацію Apple незадовго після справжньої. Для її наповнення використали старе інтерв’ю Тіма Кука. Завдяки безлічі відповідних ключових слів у заголовку та описі стрім зібрав десятки тисяч людей. Опис та коментарі були заповнені дивними посиланнями на підозрілий криптосайт.

Трансляція мала назву Apple Event Live. Ceo of Apple Tim Cook: Apple & Metaverse in 2022, що виглядає просто як набір ключів. Зловмисники наклали на стриманий логотипи біткоїна та ефіріуму спільно з “плашкою” CNN Money, що містить текст Apple Crypto Event 2022 та ТЕРМІНОВІ НОВИНИ.

Хоча фальшива пряма трансляція явно не мала відношення до Apple, вона відбувалася тоді, коли головна увага приділялася компанії. Apple кілька годин тому транслювала свій великий захід, а генеральний директор компанії Тім Кук дав інтерв’ю на конференції Vox Media Code трохи згодом. Цей прийом, що вводить в оману, був спробою обдурити людей, які в курсі про якийсь захід Apple, але не знають точно, що саме відбувається.

Багато хто потрапив на фейковий стрим, перейшовши прямо з рекомендацій YouTube. “Шоу” вдалося зібрати понад 70 тис. глядачів. YouTube не одразу відповів на скарги. Незабаром після публікацій цієї історії в пресі трансляцію було видалено за порушення умов YouTube.

Тим часом рекламний бізнес Apple набирає обертів на тлі ослаблення позицій Facebook і Google.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram