Новини
2 Липня 2019
631

Криптокрадії: Розробники криптогаманця PlusToke поцупили $3 млрд у своїх клієнтів

На сьогодні це найбільша махінація криптовалютної фінансової піраміди у Китаї

Користувачі криптогаманця PlusToken з 27 червня не можуть вивести криптовалюту. Курс внутрішнього токена платформи PLUS не змінювався з 29 червня. Таким чином інвестори допускають, що розробники PlusToken зникли з їх активами, які оцінюються в $3 млрд (20 млрд юанів), повідомляє news.8btc.

Зазначається, що користувачі PlusToken повинні були отримувати щомісячні виплати від 6% до 19% і додаткові бонуси за реферальною програмою. У березні влада Китаю почала розслідування у справі PlusToken і припинила діяльність шахрайської схеми.

“Ймовірний глава китайського підрозділу піраміди Чень Бо, відомий під псевдонімом Чень Цзихань, відтоді тікав від слідства. 29 червня він разом з п’ятьма іншими громадянами Китаю, імовірно, був заарештований за організацію шахрайської схеми в інтернеті. Хоча влада не повідомляє деталі, передбачається, що шестеро затриманих були ключовими фігурами в PlusToken”, – йдеться у повідомленні.

PlusToken – запущений минулого року як децентралізований та міжнародний криптовалютний проект, що підтримувався командою з Південної Кореї. За даними ЗМІ, гаманець розроблявся китайською компанією Jiaxing Zhejiang. Проект просувався переважно в азійських та європейських країнах.

Тим часом міжнародна група J5, що створена в минулому році податковими органами США, Австралії, Великобританії, Канади та Нідерландів розпочала розслідування 60 великих міжнародних схем з ухилення від сплати податків з використанням криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram