Новини
10 Липня 2020
888

Криптобіржа Coinbase має намір стати публічною компанією

При цьому компанія хоче провести не первинне розміщення акцій, а прямий лістинг своїх цінних паперів

Криптовалютна біржа Coinbase задумалася про лістинг своїх акцій на одній з традиційних бірж США. У такому випадку вона буде першим великим гравцем на криптовалютному ринку, який став публічною компанією, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

За їх словами, Coinbase хоче провести прямий лістинг своїх цінних паперів, а не первинне розміщення акцій (IPO). У цьому випадку компанія не випускає нові акції, а нинішні власники цінних паперів криптобіржі не будуть пов’язані обмеженнями за термінами позбавлення від своїх акцій.

У будь-якому випадку для виходу на біржу Coinbase знадобиться дозвіл від Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США. Ні SEC, ні компанія поки не підтверджують інформацію Reuters, відмовляючись коментувати чутки.

За даними ж джерел агенції, біржа поки офіційно не повідомляла SEC, але вже веде переговори з інвестбанками та юридичними конторами, які допоможуть компанії з розміщенням акцій.

Coinbase є однією з найстаріших і найбільших криптовалютних бірж світу. Компанія була заснована у 2012 р., а число її користувачів перевищує 35 млн осіб. Після останнього раунду залучення інвестицій у 2018 р. компанія Coinbase оцінювалася у $8 млрд.

Нагадаємо, блокчейн-сервіс бронювання готелів Travala, що підтримується біржею криптовалют Binance, оголосив про партнерство з американським туроператором Expedia. Завдяки новому співробітництву кількість готелів у каталозі Travala перевищила 2,7 млн.

Як писали раніше Investory News, американська криптовалютна біржа Coinbase з моменту свого запуску у 2012 р. заробила близько $2 млрд на торгових комісіях. При цьому операційний прибуток компанії за цей час перевищив обсяг залученого нею венчурного капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram