Новини
26 Серпня 2020
790

Країни з найбільшими економіками заборгували великі суми на фоні коронавірусу

Їх держборг досяг рекордного рівня з часів Другої світової війни

Країни з найбільшими економіками збільшують витрати на боротьбу з пандемією коронавірусу, в результаті чого їх держборг досяг рекордного з часів Другої світової війни рівня, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дані Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Зазначається, що у державах з розвиненою економікою у липні 2020 року розмір держборгу дорівнював 128% світового ВВП. У 1946 році цей показник становив 124%.

Колишній глава економічної ради при президенті США Джорджі Буші Гленн Хаббард заявив, що урядам не варто турбуватися про зростання заборгованості. “Важливіше контролювати темпи захворюваності вірусом, а аналогія з війною зовсім не правильна”, – вважає він.

Як зазначає видання після Другої світової війни розвинені країни змогли швидко скоротити розміри боргу завдяки економічному зростанню. Так, до 1959 року відношення боргу до ВВП знизилося більш ніж удвічі – до менш ніж 50%.

“Однак цього разу досягти таких результатів буде складніше. Причини в уповільненні зростання чисельності населення, скорочення робочої сили та зниження продуктивності”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що за прогнозами Національного банку України у 2020 році державний та гарантований державою борг зросте до 62% ВВП, при тому, що станом на кінець 2019 року цей показник за оцінками Мінфіну становив 51,6% ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram