Новини
24 Вересня 2020
1 549

“Ковальська” інвестує $70 мільйонів у будівництво нових бізнес-кампусів в UNIT.City

Очікуваний термін реалізації будівництва нового кластера — чотири роки

Український інноваційний парк UNIT.City залучив $70 млн інвестицій від промислово-будівельної групи “Ковальська”, повідомляє AIN.ua.

Отримані кошти спрямують на будівництво п’яти нових будівель в UNIT.City. Команда групи бере на себе будівництво бізнес-кластера. До його складу увійдуть п’ять бізнес-кампусів загальною площею 70 тис. кв. м. Очікуваний термін реалізації — чотири роки.

Як відомо, в липні поточного року UNIT.City також отримав кредит на €50 млн від Європейського інвестиційного банку. Кошти спрямували на будівництво чотирьох нових кампусів загальною площею 70 тис. кв. м.

За інформацією видання, UNIT.City — інноваційний парк запущений на території покинутого київського мотозаводу у квітні 2017 р. Засновником та інвестором проекту є Василь Хмельницький, який також керує інвестиційною компанією UFuture.

На території UNIT.City знаходяться бізнесові, освітні, культурні, спортивні та розважальні об’єкти. Мета проекту — побудувати інноваційне “місто в місті” на 25 га до 2025 р.

Серед резидентів UNIT.City у 2020 р. понад 100 українських і міжнародних компаній. Планується, що через 5 років на території парку буде понад 500 компаній і R&D-центрів на 15 тис. робочих місць.

Крім цього, на території почали будівництво житлового комплексу UNIT.Home. Він займе 11,7 га, загальна площа забудови складе 174,94 тис. кв. м.

“Ковальська” — промислово-будівельна група, діяльність якої зосереджена у галузі видобутку, виробництва бетону, будівельних матеріалів, а також логістики, девелопменту та будівництва. На сьогодні в групу входить 13 підприємств, вартість яких — $520 млн. Загальна чисельність співробітників перевищує 4,5 тис. осіб.

Як писали раніше Investory News, безкоштовна школа програмування UNIT Factory, що відкрита в Києві фондом Василя Хмельницького K.Fund у партнерстві з французької “Школою 42” припинила свою роботу. Засновники вирішили закрити київський проект через несприятливу поточну економічну ситуацію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram