Новини
16 Травня 2019
1 441

Космос: Випробування “Циклон-4” та запуск 60 міні-супутників

Випробування української деталі нової ракети-носія “Циклон-4” пройшли успішно

Фото: Південмаш

На державному підприємстві “Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова” провели випробування деталі нової ракети-носія “Циклон-4”, йдеться в повідомленні “Південмаш” на сторінці в Facebook.

В Південмаші заявили, що випробування пройшли успішно. Надалі буде виготовлений зразок головного обтічника для проведення перших льотних випробувань.

“На випробуваннях були присутні представники КБ “Південне” та компанії “Maritime Launch Services Ltd”, Канада.

Випробування пройшли успішно. Надалі буде виготовлено примірник головного обтікачника для проведення перших льотних випробувань”, – йдеться в повідомленні

Ракети-носії Циклон – це транспортна космічна система, призначена для високоточного виведення на кругові, геостаціонарні, сонячно-синхронні орбіти одного або групи космічних апаратів. Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або їх групи вагою до 5,5 тис. кг.

Тим часом, SpaceX готується до запуску своїх супутників з майданчика SLC-40 базі ВПС США на мисі Канаверал (штат Флорида). Про це стало відомо із твітів Ілона Маска на власній сторінці.

Фото: Space.com

Рано вранці, 17 травня о 06:00 (за київ. часом), відкриється стартове вікно для запуску ракети Falcon 9 з першою партією 60 міні-супутників для проекту Starlink. Відсік корисного навантаження під носовим обтічником практично нашпигований цими апаратами, загальною вагою 13,6 тис кг.

Приблизно через годину і дві хвилини після старту, супутники почнуть рухатися на свої місця на орбіті, розташованій на висоті 440 км над рівнем моря. Після того, як вони займуть свої місця – включаться прискорювачі, які піднімуть їх на рівень 550 км.

Через 8 хв. 17 сек. після старту компанія спробує м’яко посадити прискорювач ракети на автономну плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані в 621 км від місця запуску.

Запуск можна буде спостерігати в прямому ефірі.

Нагадаємо, раніше компанія Ілона Маска SpaceX оголосила про плани залучити капітал у розмірі $500 млн у рамках чергового раунду фінансування. Кошти будуть спрямовані на проект розвитку сервісу супутникового інтернету Starlink. За даними Dow Jones VentureSource, залучення фінансування на суму $500 млн збільшить акціонерний капітал SpaceX до $3 млрд.

Також, SpaceX здійснила перший комерційний рейс ракети Falcon Heavy із супутником Arabsat 6A для Саудівської Аравії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram