Новини
18 Листопада 2021
582

Користувачі Apple зможуть самостійно ремонтувати свої гаджети

Компанія вперше розпочне продаж деталей для цього

Apple анонсувала запуск програми Self Service Repair, яка дозволить користувачам самостійно ремонтувати пристрої компанії, повідомляє TechCrunch.

Щоб зробити це, доведеться детально вивчити інструкцію. Після цього можна буде замовити оригінальні компоненти та інструменти Apple у спеціальному онлайн-магазині — буде представлено понад 200 окремих деталей.

Використані запчастини після ремонту можна буде здати на переробку та отримати кешбек на наступну покупку. “Самостійний ремонт в домашніх умовах не повинен порушити гарантію, але це може статися, якщо в процесі ремонту з’являться нові пошкодження”, — зазначає видання.

Спочатку програма стане доступною для ремонту iPhone 12 і 13, далі — її розширять на ноутбуки Mac на власному процесорі M1. Self Service Repair запустять у США на початку 2022 року, потім розширюватимуть на інші країни.

Apple надасть можливості самостійного ремонту таких основних частин смартфонів, як дисплей, акумулятор і камера. Пізніше список збільшуватиметься. В Apple наголосили, що програма самостійного ремонту призначена для фахівців зі знанням і досвідом ремонту електронних пристроїв.

“Для більшості покупців найбезпечнішим і надійнішим способом відремонтувати пристрій стане звернення до сертифікованих експертів”, — зазначили в компанії. Наразі компанія має більше ніж 5 тис. авторизованих постачальників послуг і 2,8 тис. незалежних сервісних центрів з доступом до компонентів, інструментів та інструкцій компанії.

Як зазначає The Wall Street Journal, Apple відома своїм жорстким контролем над ремонтом своїх пристроїв, який зосереджений навколо її фірмових магазинів Apple Store та авторизованих сервісних центрів. У разі ремонту поза сертифікованими центрами компанія може потім відмовити в офіційному сервісному обслуговуванні.

“Проте влітку адміністрація президента США Джо Байдена закликала Федеральну торгову комісію боротися із такими обмеженнями”, — писала газета у липні.

Нагадаємо, у листопаді Apple підписала з кількома штатами контракти щодо впровадження цифрових ID. Проєкт фінансуватиметься і платниками податків, які не мають iPhone.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram