Новини
15 Листопада 2021
538

Apple підписала з кількома штатами контракти щодо впровадження цифрових ID

Проєкт фінансуватиметься і платниками податків, які не мають iPhone

Жителі чотирьох штатів зможуть прив’язати свою особистість до iPhone, передавши посвідчення водія та інші на пристрій. Проєкт фінансуватиметься, зокрема, платниками податків, які не мають гаджетів Apple, пише CNBC.

Уряди Джорджії, Аризони, Оклахоми та Кентуккі підписали контракти з Apple щодо реалізації програми Apple digital ID. Згідно з документами, штати фінансуватимуть впровадження програми, навіть якщо платники податків не мають iPhone. До проєкту планують приєднатися Коннектикут, Айова, Мериленд та Юта.

Apple отримує “одноосібний розсуд” на більшу частину програми, йдеться у контрактах. Наприклад, на сумісність пристроїв, дату запуску сервісу та маркетингові кампанії штатів. Штати, своєю чергою, мають виділити достатню кількість співробітників і ресурсів на запуск системи.

Штати також відповідальні за просування цифрових ID та заохочення їх впровадження серед федерального уряду та уряду штату, зокрема серед місцевої поліції та Податкової служби. Крім того, штати відповідають за справжність перевірки особистості.

Особа користувача буде прив’язана до iPhone після надсилання конфіденційних документів на пристрій. Як зазначають експерти, проєкти із цифрової ідентифікації у Сінгапурі, Франції, Німеччині та Китаї здійснюються на національному рівні, а не через приватні компанії.

“Інтерес Apple зрозумілий — продавайте більше iPhone”, — сказав професор бізнес-школи Джона Хопкінса Кері Філіп Фан. Він зазначив, що не зрозуміло, чому штати “вважають, що партнерство з однією конкретною технологічною компанією, яка володіє закритою екосистемою, є найкращим способом” цифровізації.

Нагадаємо, нова політика конфіденційності Apple обійшлася Snapchat, Facebook, Twitter та YouTube близько $9,85 млрд.

Investory News дізналися, чи буде Apple розглядати можливість використання криптовалюти. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram