Новини
22 Березня 2019
927

Консорціум інвесторів хоче придбати порт Гданська

Вартість найбільшого контейнерного терміналу вже перебільшила €1 млрд

Група інвесторів готова придбати найбільший у Польщі контейнерний термінал більш ніж за €1 млрд. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Великий портовий оператор PSA International Pte, що належить сінгапурській Temasek Holdings, приєднався до австралійської IFM Investors та Польському фонду розвитку (суверенний інвестиційний фонд) в рамках пропозиції про купівлю DCT Gdansk у підрозділу інфраструктурних інвестицій Macquarie Group Ltd.

DCT Gdansk, який почав працювати у 2007 році, може обробляти великі контейнеровози з Китаю, Південної Кореї та інших країн.

Купівля польського порту дозволить PSA розширити свою присутність у Європі, де компанія вже керує гаванями в Бельгії, Італії, Португалії та Туреччини.

Нагадаємо, що порт Гданськ за рік прийняв понад 100 400-метрових контейнеровозів. За підсумками 2018 року порт Гданськ домігся чергового рекорду, обробивши майже 50 млн т вантажів. Контейнерних вантажів було оброблено 20 млн т, що на 21% більше, аніж роком раніше. Ключовий вплив на зростання показників переробки вантажів надає завершення будівництва та запуск другого глибоководного причалу контейнерного терміналу в 2016 році. Відзначимо також, що в лютому 2019 року на терміналі був введений до експлуатації перший з трьох нових STS-кранів. Другий такий кран знаходиться на етапі тестування.

Раніше Investory News писали про польський LNG-термінал у Свіноуйсьце, що неподалік Щецину, через який Україна імпортує американський скраплений газ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram