Новини
25 Жовтня 2021
684

Конкурент Tesla у Китаї анонсував електромобіль, що здатний не тільки їздити, але й літати

Серійне виробництво заплановане на 2024 рік

Виробник електромобілів XPeng Motors, один з головних конкурентів Tesla в Китаї, анонсував унікальну модель, призначену для переміщення не тільки дорогами загального користування, а й повітрям, повідомляє TechCrunch.

Прототип під назвою HT Aero представили на заході XPeng Tech Day 2021 разом з системами автономного водіння XPilot 3.5 і 4.0.

Аеромобіль отримав полегшену конструкцію з опорними гвинтами, які складаються або розкриваються в залежності від виду руху. У двомісному салоні є засоби безпеки (наприклад, парашутна система), а для управління електромобілем використовується класичне кермове колесо та важіль, схожий на джойстик.

Максимальна швидкість заявлена ​​на рівні 130 км/год, час польоту — близько 25 хвилин.

Масове виробництво планують запустити 2024 року. За словами генерального директора Хе Сяопена, остаточний дизайн буде більш “зниженим”, а підсумкова вартість становитиме менше ніж 1 млн юанів ($157 тис.).

Літальні апарати з електричним приводом викликають все більший інтерес в автовиробників і стартапів. XPeng залучила до проєкту понад $500 млн інвестицій, але компанії ще належить розв’язати ряд питань щодо правового регулювання та безпеки подібного руху.

Нагадаємо, у червні Ілон Маск представив найшвидший електромобіль Tesla. Без підзарядки Model S Plaid здатна проїхати понад 620 км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram