Новини
11 Червня 2021
704

Ілон Маск представив найшвидший електромобіль Tesla

Без підзарядки Model S Plaid здатна проїхати понад 620 кілометрів

Засновник Tesla Ілон Маск представив найшвидший та найдорожчий електромобіль компанії Model S Plaid. Презентація проходила на заводі Tesla під Фрімонтом (Каліфорнія) й транслювалася в прямому ефірі.

Tesla заявила, що Model S Plaid — це найшвидший електромобіль серійного виробництва у світі. Він може розганятися до 100 км/год за дві секунди, а його максимальна швидкість становить більше ніж 320 км/год.

“Навіщо робити машину шалено швидкою? Це необхідно для майбутнього сталої енергетики”, — пояснив Маск.

Без підзарядки Model S Plaid здатна проїхати понад 620 км. Щоб подолати половину цієї відстані, електромобілю достатньо 15 хв зарядки.

Під час презентації Маск особисто проїхав на новій Tesla випробувальним треком. За його словами, вона “швидша за будь-який Porsche і безпечніша ніж Volvo”.

У салоні Model S Plaid встановлено два сенсорні екрани для управління системами автомобіля й декілька модулів зарядки для смартфонів та інших пристроїв. Передній дисплей діагоналлю 17 дюймів з роздільною здатністю 2200×1300 підходить зокрема для фільмів та ігор.

Також інженери Tesla розробили спеціальний кодек для об’ємного звуку в салоні та встановили 22 динаміки.

Раніше Investory News писали, що у Tesla запатентували систему, яка змушує водіїв користуватися пасками безпеки. Електромобіль не зрушить з місця, допоки не спрацюють датчики, що відповідають за цю функцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram