Новини
12 Березня 2021
697

Конкурент Hummer і Tesla: Стартап Canoo показав проєкт електричного пікапа

Постачання почнуться на початку 2023 року

Американський електромобільний стартап Canoo, створений колишніми співробітниками BMW, представив черговий електромобіль, заснований на фірмовій скейт-борд-платформі.

Пікап, стартова ціна якого становить $33 тис., може скласти конкуренцію моделям Tesla Cybertruck, GMC Hummer і майбутнього Форду F-серії. При цьому Canoo має незвичне безкапотне компонування, яке, втім, не обіцяє особливого виграшу.

Після пасажирського та вантажного мінівенів стартапу черга дійшла до електричного пікапа з незвичайним дизайном і низкою унікальних функцій.

Найцікавіше полягає в тому, що Canoo Pickup Truck — це не черговий концепт, а розрахований на серійне виробництво засіб пересування.

За словами розробників, попередні замовлення на новинку почнуть приймати вже в другому кварталі поточного року, а постачання покупцям почнуться на початку 2023 року.

У Canoo зазначили, що зробили пікап спеціально для людей, які використовують подібний формат автомобілів для роботи, відпочинку та пригод.

Саме тому в перелік функцій новинки входять такі можливості, як:

• “подовжувач” кузова, який збільшує довжину з 1817 мм до 2600 мм, що дозволяє перевозити габаритніші вантажі, до того ж частина, що відкидається полегшує завантаження/розвантаження;

• передній багажник для зберігання інструментів і спорядження з вбудованим відкидним робочим столом з електророзетками;

• відкидні бічні борти кузова з додатковими можливостями;

• бічна підніжка для легшого доступу до кузова з вбудованим сховищем для речей;

• модульна конструкція кузова з вбудованими перегородками й додатковими упорами/фіксаторами, які дозволяють легко розділити простір для перевезення різних вантажів;

• вбудоване підсвічування кузова, включаючи верхній ліхтар на задній частині кабіни та периметр кузова;

• опціональний багажник-трансформер на даху;

• опціональний модуль-кемпер, який перетворює пікап в повноцінний кросовер для подорожей.

Секції бічних стінок кузова можна перетворити в робочі столи, а під ними є висувні модулі, які поєднують в собі підніжки, бокси для дрібниць і навіть вбудований холодильник.

Вантажний відсік має яскраві діодні освітлення по всьому периметру, передбачені роздільники, а ще в проєкті є надбудова-кемпер. Вантажність пікапа — 816 кг, потужність — 600 кінських сил, запас ходу — 321 км.

Нагадаємо, британський Jaguar Land Rover найближчими роками збирається перекваліфікуватися на виробництво електромобілів і готовий також конкурувати з Tesla.

А от за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, Україна реалізує державну підтримку розвитку мережі швидкісних електрозарядних станцій на основних автодорогах зі столиці до Львова, Одеси та Дніпро.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram