Новини
30 Квітня 2019
1 217

Конкурент Airbnb: Marriott запускає сервіс короткострокової оренди житла

Airbnb також опановує нові ніши та виходить на ринок традиційних готелів

Marriott International стане першим великим готельним оператором, що запустить в США сервіс оренди житла і стане серйозним конкурентом Airbnb та іншим компаніям, що надають подібні послуги, повідомляє The Wall Street Journal.

“Це логічний крок, який свідчить про прагнення компанії вийти на світовий ринок короткострокової оренди житла”, – пише видання.

І додає, що згідно з даними інформаторів, у користувачів нового сервісу, що арендуватимуть квартири, буде змога накопичувати та витрачати бали лояльності так само, “якщо б вони зупинилися в одному з готелів Marriott”.

“У компанії інформацію про новий сервіс підтвердили”, – зазначає WSJ. За даними Marriott, багато гостей стали жити в готелі вдвічі довше середньої тривалості. “А багатьом не вистачає можливості готувати та прати”, – пояснили в компанії.

До речі, мережа Marriott у квітні 2018 року вже запустила пілотний проект в Європі спільно з британською компанією Hostmaker. “Зараз надається в оренду 340 квартир в Парижі, Римі, Лісабоні та Лондоні. У США планують застосувати аналогічну схему і наразі йдуть перемовини з декількома компаніями, що керують нерухомістю”, – пише WSJ.

У свою чергу, Airbnb у березні повідомила, що виходить на ринок традиційних готелів – купує Hotel Tonight Inc. – компанію, що пропонує номери в готелях зі знижкою.

За інформацією Financial Times, Airbnb нещодавно інвестувала в Oyo Hotels & Homes – індійську компанію бронювання номерів.

Airbnb – найбільший сервіс оренди через який, за даними AirDNA, по всьому світу здаються близько 5 млн квартир.

Marriott – найбільший у світі готельний оператор. За даними агентства STR, мережа сумарно надає для проживання 1,3 млн номерів. Компанії належать бренди Sheraton, W Hotels і Ritz-Carlton.

Раніше Investory News писали, мережа готелів Marriott International Inc до 2021 року планує відкриття понад 1700 готелів по всьому світу, виплати акціонерам до $11 млрд і отримання річного прибутку до $8,5 млрд.

А про розвиток готельного бізнесу в Україні: Mariott, Radisson Hotel Group, AccorHotels та інші глобальні мережі, які планують розширити у нас свою присутність, можна почитати в матеріалі Investory News «Готельний інтерес: Хто до нас йде?».

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram