Новини
22 Квітня 2020
1 107

Компанія Meest China зупинила відправку медичних виробів з Китаю

У КНР вирішили посилити контроль товарів, що експортуються на державному рівні

Компанія Meest China, яка займається постачанням з Китаю в Україну, Росію та Узбекистан, з 22 квітня зупиняє відправку товарів медичного призначення поштовими посилками авіа та залізничним сполученням, про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що причиною такого рішення є дії уряду КНР, який після численних звинувачень громадськості, прийняв рішення боротися з недобросовісними постачальниками та посилити контроль товарів, що експортуються на державному рівні.

“З 22 квітня 2020 року не відправляємо наступні типи товарів: маски, захисні костюми, захисні окуляри, термометри, медичне обладнання та інструменти, а також інші товари, які використовуються для боротьби з COVID-19”, – повідомили у компанії.

І додали, що до експорту допускаються тільки комерційні партії від сертифікованих державних заводів з повним пакетом сертифікатів і ліцензій. “Більш ніж половина всіх відправлень потрапляють на перевірки та всі, неналежним чином оформлені відправлення, підлягають арешту й конфіскації”, – йдеться у повідомленні.

У Meest China зазначили, що не можуть надавати такий пакет документів для кожної посилки. “Тому, для забезпечення безпеки інших відправлень, при отриманні медичних товарів на склад в Китаї, вони будуть переведені в статус “Брак”. Клієнти можуть оформити повернення товару постачальнику”, – попередили у компанії.

Про те, як світові компанії спекулюють медикаментами можна прочитати в матеріалі Investory News “Аптечка за $5 тисяч: Одні заробляють на паніці, інші сприяють боротьбі з вірусом”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram