Новини
9 Листопада 2020
1 137

Колишній розробник Alexa створив перекладач з мови котів на людську

Технологія допоможе краще зрозуміти домашнього улюбленця, особливо, в умовах самоізоляції

Топменеджер Akvelon Хав’єр Санчес, який пропрацював півтора року в Amazon у команді розробників Alexa, вирішив зробити схожий голосовий помічник, але для спілкування людей з котами. У результаті було створено додаток MeowTalk, завдяки якому можна переклади з котячої мови на людську, повідомляє GeekWire.

“У ньому використовуються технології великих даних і машинного навчання. Крім того, він усуває бар’єр між домашнім тваринам і людиною. А ще, MeowTalk можна навчити розуміти конкретного кота”, – пише видання.

Програміст розпочав роботу над MeowTalk п’ять місяців тому. За його словами, зв’язок між людьми та вихованцями став ще важливішим під час пандемії.

“Такий інструмент може допомогти деяким людям краще налагодити зв’язок зі своїми кішками, особливо якщо вони не можуть підтримувати постійний контакт з іншими людьми, – зазначив Санчес. – Так що це може реально змінити правила гри для тих, у кого є коти”.

MeowTalk доступна на iOS і Android. Додаток аналізує нявкання, а потім класифікує ці звуки по 10 вбудованим параметрам. Як зазначає Санчес, хоча у кішок немає єдиної мови, у кожної є свій словниковий запас, який вона постійно використовує.

Користувачі можуть створювати профілі вихованців і закріплювати за конкретним нявканням ярлики. MeowTalk вивчить нове слово й зробить точний переклад, коли почує його.

“Справжня винахідливість полягає в тому, щоб зв’язати все це разом, щоб все це миттєво запускалося на телефоні. Це було складно. Це схоже на мініверсію Alexa”, – додав Санчес.

Зазначається, що в Akvelon також розробляють розумний нашийник, що знаходиться на ранній стадії прототипу. Пристрій слухає нявкання та відтворює людський голос, що переводить слова кішки.

“Якщо кішка знаходиться зовні і її потрібно впустити, нявкання активізує нашийник, щоб відправити повідомлення людині всередині”, – пояснили в компанії.

У Akvelon працює 800 осіб. Компанія надає програмні інженерні рішення Microsoft, Reddit, DoorDash й іншим. Akvelon створила MeowTalk не для того, щоб задовольнити потреби клієнтів або ринку та заробляти гроші.

Санчес наголосив, що його продукт вписується у корпоративну культуру, яка заохочує творчість і пошук нових можливостей.

Раніше Investory News писали, що компанія Amazon підслуховує своїх клієнтів через помічника Alexa.

Про те, як Amazon, Apple, Google отримують інформацію про своїх користувачів можна прочитати в матеріалі Investory News “Увага, підслуховують: Як Alexa, Siri та Google Assistant можуть помилково запускати почуті фрази”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram