Новини
25 Червня 2019
1 555

Китайська MINISO з магазинами в Україні планує IPO на $1 млрд

На яку саме біржу вийде компанія наразі не відомо

Фото: linkedin.com

MINISO Co – китайська мережа роздрібних магазинів різноманітних товарів, що спеціалізується на товарах для дому та побуту планує первинне публічне розміщення акцій, у ході якого планує залучити близько $1 млрд, передає Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що продаж акцій може відбутися в Гонконзі або США, “хоча терміни поки ще не визначені”, – пише видання.

MINISO заснували відомий японський дизайнер одягу Джунія Міяке та китайський бізнесмен І Гоуфу у 2013 році. Компанія виробляє свою продукцію в Японії та має понад 3,5 тис. магазинів у 80 країнах, враховуючи Китай, США, Бразилію, Об’єднані Арабські Емірати та Україну. У 2018 році виторг компанії склав 17 млрд юанів ($2,5 млрд).

“Також минулого року Tencent Holdings Ltd. і Hillhouse Capital вклали 1 млрд юанів у ритейлера в першому раунді зовнішнього фінансування”, – пише видання. І додає, що наразі обговорення про вихід на IPO знаходиться на ранній стадії. Тому деталі пропозиції та бажаний розмір збору коштів можуть змінитися.

Зазначається, що MINISO порівнюють з Muji – відомим японським брендом корпорації Ryohin Keikaku Co., що також займається продажем різноманітних товарів для дому. “Компанія залучена у декілька суперечок щодо авторського права – вона звинувачувала інших китайських ритейлерів у копіюванні свого бренду та шахрайстві під час маркетингових кампаній”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, компанія Global Fashion Group, що контролює онлайн-ритейлера Lamoda, планує провести первинне публічне розміщення на Франкфуртській фондовій біржі з метою залучення €300 млн на розвиток компанії. Передбачається, що планована пропозиція складатиметься тільки зі знову випущених акцій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram