Новини
18 Квітня 2019
904

Китай надасть Укрексімбанку кредитні гарантії на $500 млн

Гарантії будуть надані на реалізацію будівельних проектів в Україні та інших країнах, в яких банк бере участь

Державний Укрексімбанк і Китайська корпорація страхування експортних кредитів уклали рамкову угоду про співпрацю. Про це йдеться в повідомленні банку.

Угодою передбачено, що Китайська корпорація страхування експортних кредитів (Sinosure) буде надавати страхову підтримку по проектам, щодо яких подано заявки через Укрексімбанк і укладено контракти китайськими підприємствами в Україні.

Зокрема, мова йде про реалізацію будівельних проектів в Україні та інших країнах, в яких банк бере участь, а також в сферах інфраструктури, сільського господарства, енергетики, транспортування, нафтогазової галузі, хімічної промисловості, придбання обладнання.

Загальний ліміт фінансового страхування Sinosure для використання Укрексімбанком становитиме $500 млн.

Термін кредитування (в тому числі у період доступності, пільговий період і строк погашення) буде встановлюватися в залежності від параметрів кожного окремого контракту і може досягати до 15 років.

“Підписана угода відкриває великий потенціал для розширення каналів зовнішнього фінансування ключових галузей національної економіки”, – зазначив глава правління Укрексімбанку Олександр Гриценко.

Раніше Investory News повідомляли, що НАК “Нафтогаз України” і Державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум щодо надання групі страхової квоти на $1 млрд. Це дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram