Новини
31 Травня 2019
901

Київрада, Київтеплоенерго та ЄБРР підписали угоду щодо модернізації ТЕК

ЄБРР може надати “Київтеплоенерго” кредит у сумі €140 млн

Фото: прес-служба КМДА

Київрада, “Київтеплоенерго” та ЄБРР підписали угоду щодо можливості залучення кредитних коштів у модернізацію теплоенергетичного комплексу, повідомляє прес-служба КМДА.

Угода підписана на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між КМДА, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), ЄБРР та КП “Київтеплоенерго” від 27 грудня 2018 р.

Як повідомляє прес-служба, угода передбачає проведення аудиту та експертизи пулу першочергових інвестиційних проектів КП “Київтеплоенерго”, аналіз його довгострокової інвестиційної програми, вивчення соціального та екологічного ефекту від впровадження таких проектів.

У свою чергу, експерти ЄБРР опрацюють можливість надання для “Київтеплоенерго” кредиту у сумі €140 млн на втілення першочергової інвестиційної програми. Термін кредиту складатиме 12-13 років, а також буде присутній пільговий 3-річний період та відсоткова ставка – не більше 6% річних.

“У разі продовження тісної співпраці із партнерами (USAID та ЄБРР), місто вже за кілька років зможе значно покращити технічний стан теплопостачального комплексу, гідно увійти у новий ринок послуг електроенергії та надавати мешканцям столиці більш надійні та якісні послуги”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міський голова Віталій Кличко, КП “Київтеплоенерго” разом із USAID, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і IFC підписали меморандум про модернізацію та розвиток паливно-енергетичного комплексу Києва. Планувалось реалізувати два проекти: залучення $100 млн на першочергове оновлення паливно-енергетичного комплексу та довгострокова глобальна програма з комплексної модернізації системи.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram