Новини
28 Грудня 2018
805

На оновлення столичного ТЕК необхідно $100 млн

У 2019 р. планується підписати першу кредину угоду КМДА з міжнародними партнерами

Міський голова Віталій Кличко, КП “Київтеплоенерго” разом із USAID, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і IFC підписали меморандум про модернізацію та розвиток паливно-енергетичного комплексу Києва. У документі передбачається оптимізація організаційної та управлінської структури «Київтеплоенерго» і створення наглядової ради, аби забезпечити прозорість діяльності компанії та готовність її до залучення приватних інвестицій.

Як повідомила прес-служба КМДА, в рамках цього меморандуму київська влада разом із міжнародними партнерами почали працювати над розробкою інвестиційного плану для залучення $100 млн на проект модернізації теплоенергетичного комплексу (ТЕК).

“Сподіваємося, що в найближчі два-три місяці партнери зможуть визначитися з першочерговим інвестиційним планом: визначать найбільш вразливі місця, які дадуть найбільшу ефективність з точки зору вкладених інвестицій. У 2019  р. плануємо підписати першу кредитну угоду”, – цитує прес-служба заступника директора представництва ЄБРР в Україні Марину Петрову.

Планується реалізувати два проекти: залучення $ 100 млн на першочергове оновлення паливно-енергетичного комплексу та довгострокова глобальна програма з комплексної модернізації системи. Тобто, як зазначила Марина Петрова, після відпрацювання плану розвитку КП «Київтеплоенерго» буде обговорюватися питання довгострокового партнерства.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram