Новини
15 Травня 2020
1 252

Kickstarter звільняє майже 40% своєї робочої сили через пандемію

Проте, головна причина скорочення працівників — кількість нових проектів на платформі зменшилась на 35%

Краудфандингова платформа Kickstarter звільнила близько 40% своїх співробітників через економічні наслідки пандемії, повідомляє The Verge.

Минулого тижня, а саме 5 травня, компанія направила до департаменту праці повідомлення про те, що їй довелося звільнити 25 співробітників — близько 18% своєї робочої сили. Але на цьому все не закінчилося. Персонал компанії скоротився ще на 30 співробітників, оскільки вони вирішили піти за взаємною домовленістю між керівництвом і профспілкою працівників Kickstarter.

“Повідомлення заповнене правильно, але в ньому не вказані звільнені з інших країн і не розрахована кількість співробітників, які пішли добровільно. В цілому команда скоротилася на 39%”, — зазначив прес-секретар Kickstarter.

Ще у квітні генеральний директор компанії Азіз Хасан попередив персонал, що звільнення неминучі, у внутрішній службовій записці. Він пояснив це тим, що кількість нових проектів на платформі скоротилася на 35%.

Kickstarter є однією з небагатьох технологічних компаній, співробітники якої об’єдналися в профспілку. Вони зробили це в лютому 2020 р. після тривалої серії переговорів з керівництвом і назвали його Kickstarter United.

Перша угода щодо звільнень була досягнута на початку травня. В рамках угоди Kickstarter запропонував співробітникам, які звільнялися, вихідну допомогу, яка включає чотиримісячну зарплату, медичну страховку для тих, хто отримує понад $110 тис. на рік, і шанс повернутися в компанію, якщо їхні послуги знову будуть потрібні.

Станом на лютий 2020 р. профспілка складалася з 85 інженерів, директорів, аналітиків, дизайнерів, координаторів і фахівців з підтримки клієнтів. До звільнень група становила близько 60% із загальної кількості співробітників компанії.

Як писали раніше Investory News, американська компанія Boosted, яка популяризувала електроскейтборди з моторами, звільнила більшу частину співробітників. В останні півтора року компанія зіткнулася з несподіваним випробуванням у вигляді торгової війни Китаю і США.

Нагадаємо також, сервіс таксі Uber вирішив скоротити штат на 14%. Компанія змушена знижувати витрати на фоні пандемії, що вплинула на бізнес.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram