Новини
19 Червня 2023
260

Кібербезпека України зміцниться коштом Великої Британії

Країна виділила на це близько $20,5 мільйонів

Згідно із заявою британського уряду, на допомогу Україні у сфері кіберзахисту планується виділити £16 млн, з можливістю отримання ще £9 млн від міжнародних союзників, пише Reuters.

“Лондон заявив, що цей пакет допомоги — на додаток до £6,35 млн, оголошених минулого року — допоможе Україні краще захистити свою критично важливу національну інфраструктуру від руйнівних російських атак, оскільки Київ веде контрнаступ, щоб витіснити російські війська з окупованих ними територій на півдні та сході України”, — йдеться в повідомленні.

Прем’єр Британії Ріші Сунак зазначив, що жахливі напади росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на сушу, але також включають спроби атакувати кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських послуг до енергопостачання.

Він додав, що фінансування має вирішальне значення для припинення кібератак, зміцнення захисту України та підвищення здатності до виявлення та знешкодження шкідливого програмного забезпечення.

Наступного тижня на конференції Сунак також звернеться до підприємців та бізнесу із закликом збільшити інвестиції в Україну, щоб допомогти їй відновити економіку після російського вторгнення.

Нагадаємо, Ріші Сунак прагне перетворити Велику Британію на центр штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram