Новини
22 Січня 2020
722

Капіталізація Tesla вперше перевищила $100 мільярдів

Компанія першою з американських виробників автомобілів досягла цього показника

Tesla Inc стала першим автовиробником у США, ринкова капіталізація якого склала $100,1 млрд, що є ознакою впевненості Уолл-стріт у тому, що майбутнє за електрокарами, повідомляє Reuters.

Так, на закритті торгів 21 січня 2020 року акції Tesla на Nasdaq виросли на 7,2% – до $ 547 за штуку. Після цього папери виробника електрокарів подорожчали ще на 1,4% – до $555,1.

Загалом акції Tesla подорожчали вдвічі з часу публікації останньої звітності: у III кв 2019 року компанія відзвітувала про чистий прибуток у розмірі $143 млн.

Як зазначає видання, акції Tesla ростуть останні три місяці. “Цьому сприяв прибутковий третій квартал, старт продажів автомобілів, виготовлених на фабриці у Китаї та рекордне зростання поставок за підсумками року”, – йдеться у повідомленні.

Якщо капіталізація Tesla продовжить рости, Ілон Маск отримає перший транш опціону на акції компанії в розмірі $346 млн. “У 2018 році акціонери Tesla оголосили умови винагороди для Ілона Маска. Йому пообіцяли опціон в розмірі $2,6 млрд в акціях компанії, якщо Tesla досягне цільових показників. Опціон складається з 12 траншей та розрахований на 10 років”, – пише видання.

І додає, перший транш Маск отримає, якщо середня капіталізація Tesla протягом пів року триматиметься на рівні $100 млрд. Потім бізнесмен отримуватиме черговий транш щоразу, коли вартість компанії збільшуватиметься на $50 млрд. Серед інших умови для траншей – зростання виторгу й EBITDA.

“Поки умови опціону не виконані, Маску належить мінімальна зарплата гендиректора, яка, згідно із законами Каліфорнії, у 2018 році становила $56,4 тисячі”, – зазначає видання.

У документі для Комісії з цінних паперів і бірж США зазначалося, що Маск з 2016 року відмовляється від зарплати в Tesla.

Нагадаємо, на початку року ринкова вартість акцій американського виробника електромобілів Tesla Inc вперше затьмарила об’єднані значення General Motors Co і Ford Motor Co.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram