Новини
17 Листопада 2021
561

Кабмін звільнив від сплати ПДВ імпорт обладнання для виготовлення вакцин від COVID-19

Українські компанії зможуть активізувати процес створення власних виробничих потужностей

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні у середу, 17 листопада, звільнив від податку на додану вартість ввезене в Україну обладнання для виготовлення вакцин і лікарських засобів необхідних для лікування COVID-19. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“Сьогодні ми ухвалюємо постанову, яка звільняє від ПДВ ввезене в Україну обладнання для виготовлення вакцин і лікарських засобів, необхідних для лікування COVID-19”, — написав він.

І наголосив, що таке рішення дозволить українським компаніям активізувати процес створення власних виробничих потужностей, збільшити інвестиції в дослідження та розробки.

За словами прем’єр-міністра, для держави натомість — це можливість забезпечити внутрішню потребу в необхідних препаратах “і не залежати від волі інших країн щодо їх постачань”.

Відповідно до документа, який оприлюднив у Telegram нардеп Олексій Гончаренко, cеред обладнання, яке додали до переліку — зокрема, машина для таблетування, дистиляційні апарати, апаратура для онлайн-моніторингу часток тощо.

Нагадаємо, витрати державного бюджету на боротьбу з COVID-19 за січень-жовтень 2021 року становили 31 млрд грн. У загальному на боротьбу з COVID-19 цього року передбачено 41,5 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram