Новини
29 Вересня 2022
413

Кабмін змінив умови надання грантів на створення теплиць та садів

Постанову №1065 уряд схвалив 27 вересня

Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів України (КМУ) вніс зміни до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Відповідну постанову №1065 уряд схвалив на своєму засіданні 27 вересня, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Зміни стосуються умов надання грантів на будівництво модульної теплиці.

Кошти можна бути отримати на будівництво теплиць відповідно до типового проєкту орієнтовною площею 2 га (не менше 1,6 га та не більше 2,4 га) з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 га модульних теплиць. Їх можна буде витратити на власне будівництво (встановлення) модульної теплиці, а також придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їхню доставку та введення в експлуатацію.

Також в порядку надання грантів для садівництва передбачається створення певної кількості нових робочих місць, зокрема, постійних працюючих — на стадії висадки насаджень, сезонних працюючих — при вступі саду у фазу товарного плодоношення, але не пізніше п’ятого року після висадки насаджень.

Конкретизується, що до заяви обов’язково додається проєкт будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проєкту), або ж підписаний розробником проєкт висадки насаджень.

Нагадаємо, Україна і Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування олії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram