Новини
9 Жовтня 2020
883

Кабмін проведе цифрову трансформацію “Укрпошти” – підписано меморандум

Крім того, Україна працюватиме над поліпшенням позицій у рейтингу Електронної участі ООН

У п’ятницю, 9 жовтня, Національний оператор поштового зв’язку “Укрпошта”, Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільну роботу над цифровою трансформацією поштового оператора, про це йдеться у повідомленні пресслужби “Укрпошти”.

“Документ є основою для подальшого напрацювання низки спільних кроків у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв’язку”, – зазначається у повідомленні.

Як зазначив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський, цифровізація компанії є одним з пріоритетних напрямків роботи для “Укрпошти”. “Після десятків років “технологічного застою” нам вдалося розпочати історичні зміни. Для порівняння: у 2016 році з більш ніж 11 тисяч відділень лише 20% мали комп’ютер, а на сьогодні ми вже комп’ютеризували всі поштові відділення у населених пунктах, де проживає понад 2 тисячі осіб”, – наголошує він.

Одним із перших кроків у рамках співпраці стала можливість клієнта “Укрпошти” одержати відправлення за електронними документами в мобільному застосунку “Дія”.

“Так, для отримання у відділенні відправлень – внутрішніх і міжнародних рекомендованих відправлень (листи, бандеролі, тощо), внутрішніх страхових відправлень без післяплати або з післяплатою на суму до 5 тис. грн (Укрпошта Експрес, Укрпошта Стандарт, Укрпошта SmartBox), а також для міжнародних страхових відправлень без митних нарахувань та післяплати – замість паперових документів, які посвідчують особу, можна використовувати ID-картку або закордонний паспорт у застосунку”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що верифікація клієнта відбувається за лічені секунди – шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду, який генерує застосунок “Дія” для кожного окремого електронного документа користувача.

Крім того, сторони, які підписали меморандум, планують спільно працювати над поліпшенням позицій України в рейтингу Електронної участі ООН.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та “Укрпошта” під час 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі підписали угоду про залучення кредиту в розмірі €30 млн ($35,2 млн) на будівництво трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо і розвиток IT-інфраструктури.

Крім того, за 4 роки Укрпошта на закупівлі через ProZorro заощадила близько 1 мільярда гривень. Найбільше вдалося зекономити на закупівлі 2,7 тисячі POS-терміналів – 8,5 мільйонів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram