Новини
24 Травня 2021
854

Кабмін перейменував Міністерство економіки

На розв’язання всіх адміністративних питань відомство має місячний термін

Кабінет міністрів перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України в Міністерство економіки України. Відповідну постанову Кабміну №504 від 21 травня оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Міністерство економіки протягом місяця повинно подати на розгляд Кабміну пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін у зв’язку з перейменуванням.

Кабінет міністрів України наприкінці грудня минулого року ухвалив рішення щодо відтворення Міністерства аграрної політики шляхом скасування його приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства 2019 року.

Перед цим Верховна Рада призначила Романа Лещенко на посаду міністра аграрної політики. Лещенко з червня 2020 року очолював Держгеокадастр, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Восени 2019 року Мінагрополітики було приєднано до Мінекономіки, яке також отримало в управління 285 держпідприємств, з яких 61 — банкрути, а також Держпродпотребслужбу й Держгеокадастр. Мінекології відійшли Держводагентство, Держрибагентство та Держлісагентство.

Нагадаємо, 20 травня Верховна Рада призначила Олексія Любченка на посаду першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки. Перед цим Рада звільнила Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram