Новини
11 Вересня 2023
316

JPMorgan: Оцінка собівартості майнінгу Bitcoin знизилася до $18 тисяч

Зміна ціни на електроенергію тепер матиме менший вплив на вартість видобутку біткойна

Один з найбільших світових фінансових холдингів JPMorgan знизив свою оцінку собівартості виробництва криптовалюти Bitcoin після нещодавнього перегляду методології Кембридзького індексу споживання електроенергії для біткоїна (CBECI), повідомляє The Block.

Аналітики JPMorgan зазначають, що поточна собівартість виробництва Bitcoin за новою методологією знижується до $18 тис. проти $21 тис. за старою методологією.

Відповідно, зміни цін на електроенергію тепер матимуть менший вплив на вартість видобутку біткойна, зазначають аналітики.

Згідно з даними CoinGecko, поточна ринкова ціна біткоїна становить близько $25 800.

“Раніше ми підрахували, що кожна зміна вартості електроенергії на один відсоток на кВт/год призводить до зміни собівартості видобутку Bitcoin на $4300. Після перегляду методології CBECI ми бачимо, що ця чутливість знизилася, проте незначно — приблизно до $3 800”, — пояснюють в JPMorgan.

Також майбутнє зниження курсу біткоїна вдвічі зменшить винагороду, яку отримують майнери, а будь-які зміни у вартості електроенергії матимуть більший вплив на їхні загальні витрати, що робить управління витратами дедалі важливим для майнерів.

Додається, що CBECI переглянув методологію, щоб підвищити точність і надійність індексу, який відстежує та оцінює споживання електроенергії мережею Bitcoin. Нова методологія CBECI визнає, що не все майнінгове обладнання, яке впливає на хешрейт Bitcoin, повинно розглядатися однаково, оскільки в реальності майнери часто переходять на нове, більш ефективне обладнання або використовують комбінацію різних машин з різною ефективністю.

Раніше Investory News писали, що зафіксовано антирекорд торгів біткойном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram