Новини
20 Серпня 2020
836

Johnson & Johnson придбала біотехнологічну компанію Momenta за $6,5 мільярда

Завдяки угоді вона отримає доступ до препарату Nipocalimab, яким лікують рідкісне аутоімунне захворювання 

Johnson & Johnson (J&J) придбала американську біотехнологічну компанію Momenta Pharmaceuticals, що спеціалізується на препаратах для лікування аутоімунних захворювань, за $6,5 млрд.

J&J заплатить за кожну акцію Momenta $52,5, про це йдеться у повідомленні компанії. За минулий рік компанія відзвітувала про виторг у $23,9 млрд і збиток – $290 млн.

Як зазначає Комерсант, з початком пандемії інтерес до біотехнологічних компаній значно зріс: за даними Dealogic з початку року у ході IPO було залучено $9,4 млрд, що майже у півтора раза більше, ніж за весь 2018 рік, який став рекордним за сумами IPO таких компаній.

“Вондочас тренд на купівлю великими гравцями фармринку виробників інноваційних препаратів, препаратів для лікування рідкісних захворювань і так далі масштабніший від сплеску інтересу до сектору під час пандемії”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що він зображає прагнення фармкомпаній розвивати нові напрямки в умовах патентів, у яких закінчився термін, на їх власні популярні препарати.

“З придбанням Momenta J&J серед іншого отримує доступ до її препарату Nipocalimab, що призначений для лікування рідкісного аутоімунного захворювання “Міастенія гравіс”, – зазначає видання.

Нагадаємо, минулого року Merck придбала за $2,7 млрд виробника ліків від раку ArQule, а Sanofi за $2,5 млрд придбала біотехнологічну компанію Synthorx.

Раніше Eli Lilly також купила розробника протиракових препаратів Loxo Oncology за $8 млрд, а Pfizer – ще одного виробника ліків від раку, Array за $10,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram