Новини
9 Грудня 2019
981

Французька фармкомпанія Sanofi купує американську Synthorx за $2,5 мільярда

Угода дасть можливість розширити свою діяльність у розробці нових препаратів

Французький фармацевтичний гігант Sanofi заявив у понеділок, що погодився купити біотехнологічну компанію Synthorx за готівкову угоду на суму близько $2,5 млрд, повідомляє Reuters.

Угода була одноголосно схвалена радами директорів Sanofi та Synthorx. За умовами угоди, Sanofi купить всі звичайні акції Synthorx за ціною $68 за папір.

Розрахунок за угодою буде здійснено в грошових коштах. Завершення угоди очікується в першому кварталі 2020 р. після отримання необхідних схвалень регуляторів.

Компанія розраховує використовувати технології Synthorx, в тому числі інноваційну платформу з вивчення ДНК Synthorx Expanded Genetic Alphabet, для розробки нових біологічних препаратів не тільки по боротьбі з онкологічними захворюваннями, але й в інших сферах.

Sanofi — одна з найбільших світових фармацевтичних корпорацій, перша за величиною в Європі. Компанія була створена у 2004 р. шляхом злиття Sanofi-Synthelabo та Aventis. Sanofi працює більш ніж у 100 країнах, число співробітників перевищує 100 тис. осіб.

Synthorx — біотехнологічна компанія, спеціалізується на продовженні та поліпшенні життя людей з раком і аутоімунними порушеннями. Штаб-квартира Synthorx знаходиться в Каліфорнії.

Як відомо, німецький виробник ліків та споживчих товарів медичного призначення Stada Group купує фармацевтичний бізнес української компанії Biopharma. Акціонери Biopharma збережуть плазмовий бізнес компанії.

Також, швейцарська фармацевтична компанія Novartis досягла угоди про придбання американської біотехнологічної компанії The Medicines Company. Таким чином Novartis зможе розширити портфель лікарських препаратів для лікування серцево-судинних захворювань.

Як писали раніше Investory News, акції компанії Peloton впали за три дні на 15%. При цьому компанія втратила $1,5 млрд від ринкової капіталізації через негативну реакцію аудиторії на Різдвяний рекламний ролик.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram