Новини
26 Березня 2020
931

Ізраїльський Gett через суд вимагає від Volkswagen компенсації

Сервіс таксі звинувачує інвестора у невиконанні своїх зобов’язань

Ізраїльський сервіс замовлення таксі Gett подав до суду на Volkswagen з вимогою компенсації за невиконання контракту, укладеного у 2016 році, коли автоконцерн придбав 20% акцій Gett, інвестувавши $300 млн, щоб сервіс міг конкурувати з Uber, Lyft і Didi, повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Сума компенсації не вказана. У Gett вважають, що метою Volkswagen насправді був не розвиток сервісу, а вивчення його технології для власного проєкту. “Німецька компанія запустила власний райдшерінговий сервіс Moia. Наразі він працює в Гамбурзі та Ганновері”, – зазначає видання.

І додає, що у червні 2018 року Gett залучив ще $80 млн від Volkswagen, Access й інших. Того ж року, за твердженнями Gett, концерн припинив вкладати гроші в проєкт.

За інформацією німецького видання Der Spiegel, у 2018 році Volkswagen вирішив списати інвестиції в Gett і зменшити частку в компанії. “В автоконцерні заявили, що сервіс не виправдав очікувань”, – йдеться у повідомленні. У Gett заявляли, що інформація Der Spiegel не відповідає дійсності. Своєю чергою видання Finanzen.net зазначає, що Volkswagen відстоюватиме свою позицію в суді.

Нагадаємо, рік тому Volkswagen уже мав неприємності – тоді комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила автоконцерн у шахрайських діях щодо американських інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram