Новини
20 Липня 2020
969

Ізраїль побудує в Європу газопровід довжиною 1900 кілометрів за $6 мільярдів

По ньому експортуватимуть газ із родовищ у східній частині Середземноморського басейну

Кабінет міністрів Ізраїлю затвердив багатонаціональну угоду щодо будівництва газопроводу довжиною 1900 км для експорту в Європу природного газу, який виявлено у водах Ізраїлю та Кіпру. Як зазначається, витрати на реалізацію проєкту сягатимуть $6 млрд, повідомляє Bloomberg.

І додає, що по ньому експортуватимуть газ із родовищ у східній частині Середземноморського басейну, які поки що не розроблені.

“Наразі проводиться обстеження маршруту. Очікується, що остаточне рішення буде прийнято протягом двох років. Газопровід планують ввести в експлуатацію до 2025 року”, – йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що 2 січня 2020 року в Афінах представники Греції, Кіпру та Ізраїлю підписали міжурядову угоду щодо будівництва газопроводу EastMed, який з’єднає Близький Схід з Європою.

“Згідно з планом, газопровід проходитиме через Середземне море від Ізраїлю до грецького острова Крит і материкової Греції, а потім в Італію. Угода про будівництво газопроводу була спрямована на стабілізацію ситуації в регіоні”, – зазначає Bloomberg.

І наголошує, що проти будівництва труби виступає Туреччина, яка вважає, що в газопроводі “немає потреби”, оскільки існує трансанатолійський трубопровід (TANAP), яким газ надходить з Азербайджану до Греції через Туреччину та Грузію.

Раніше Investory News писали, що на початку січня 2020 року президенти Росії й Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган оголосили про офіційний старт і початок експлуатації газопроводу “Турецький потік” в обхід України по дну Чорного моря.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram