Новини
11 Червня 2021
872

Ізраїль першим у світі заборонив продаж натурального хутра

Виняток зроблено для його використання в наукових і релігійних цілях

Міністр захисту навколишнього середовища Ізраїлю Гіла Гамліель підписала документ, що забороняє продаж тваринного хутра для виробництва одягу на території країни, повідомляє The Jerusalem Post.

“Хутряна індустрія є причиною загибелі сотень мільйонів тварин у всьому світі й приносить невимовну жорстокість і страждання”, — заявила вона. Поправка набуде чинності через шість місяців, у грудні поточного року.

Міністр назвала використання хутра та шкіри у виробництві одягу аморальним і надлишковим, додавши, що міра зробить модну індустрію країни більш екологічною. У своєму Twitter Гамліель написала, що Ізраїль став першою державою у світі, яка заборонила продаж хутра для цих цілей.

В Ізраїлі дозвіл на імпорт і експорт хутра тварин видає Управління природи й парків країни. Поправка, підписана Гамліель в межах закону про охорону дикої природи від 1976 року, обмежує це право, але багато в чому “має символічний характер”, зазначає Times of Israel.

Зокрема, відомство як і раніше зможе видавати дозвіл, якщо натуральне хутро буде використовуватися для релігійних, наукових та освітніх цілей. При цьому в основному в Ізраїлі з його теплим кліматом хутро купують ультраортодоксальні євреї, які в Шабат і святкові дні носять штраймл — головні убори, оброблені хвостами соболів і лисиць.

Організація PETA (“Люди за етичне поводження з тваринами”) назвала історичною заборону на продаж натурального хутра для виробництва одягу, зазначивши, що місцеві активісти домагалися його роками.

У 2019 році заборону на продаж і виробництво хутряних виробів ввели в Каліфорнії. Від натурального хутра відмовилися великі виробники одягу і взуття, зокрема Michael Kors, Jimmy Choo, Burberry, Gucci, Versace та інші.

У Великій Британії також можуть заборонити продаж хутра. Міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства (Defra) закликало англійців взяти участь у дискусії на цю тему. Тож, за результатами обговорення уряд може ввести повну заборону на продаж хутряних виробів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram