Новини
3 Травня 2019
1 313

Італійська Generali продала частину страхового бізнесу в Німеччині

Угоду оцінено в €1 млрд

Італійський страховик Generali оголосив про завершення продажу 89,9% акцій німецького підрозділу Generali Leben провідному спеціалісту з управління портфелями страхування життя в Німеччині – Viridium Gruppe, яка належить міжнародній лондонській приватній інвестиційній фірмі Cinven та всесвітньому німецькому перестрахувальникові Hannover Re, повідомляється у прес-релізі Generali Group.

У компанії нагадують, що умови угоди відповідають оголошенню про продаж, опублікованому в липні 2018 року. Тоді Generali в рамках оптимізації свого бізнес-портфеля продала 89,9% акцій страховика життя в Німеччині Generali Leben на користь Viridium Group.

Згідно з умовами угоди, 100% Generali Leben оцінюється в €1 млрд. Крім цього Generali Group отримає відшкодування €882 млн. Решта 10,1% акцій Gemerali Lieben забезпечать Generali місце в Наглядовій раді компанії.

“Viridium отримав всі необхідні дозволи від регулюючих та антимонопольних органів”, – йдеться у прес-релізі Generali. Це дає підставу вважати угоду завершеною.

Як відмітив генеральний директор Generali Group Філіп Донні, Німеччина – ключовий ринок для компанії. “Цією угодою ми завершуємо промислову трансформацію Generali Deutschland. І підтверджуємо нашу позицію другого за величиною страховика роздрібної торгівлі на німецькому ринку, зміцнюючи лідерство в підрозділах Life Unit Linked and Protection”, – підкресли він.

І додав, що ресурси, звільнені завдяки продажу Generali Leben, будуть перерозподілені на підтримку зростання компанії.

У свою чергу, у Viridium Group відмітили, що після придбання портфель Viridium складе майже 4,8 млн страхових контрактів, а його портфельні компанії управлятимуть активами на загальну суму близько €60 млрд (станом на кінець 2018 року).

“Viridium значно розширить свої провідні позиції в області ефективного управління портфелями страхування життя”, – повідомляється у прес-релізі Viridium Group.

Як зазначив генеральний директор Viridium Group Хайнц-Петер Росс, відтепер Viridium бере на себе відповідальність за клієнтів Generali Leben та їх контракти. “У найближчі місяці ми сконцентруємося на інтеграції, щоб клієнти Generali Leben могли скористатися перевагами нашої єдиної, ефективної платформи”, – прокоментував він.

Подальший ребрендинг Generali Leben запланований на осінь 2019 роки після перехідного періоду. “Письмове повідомлення про це буде надано клієнтам своєчасно”, – повідомили у Viridium Group.

Нагадаємо, нещодавно міжнародна група страхових компаній АХА завершила угоду з продажу всіх своїх компаній на території України. Покупцем стала Fairfax Financial Holdings Limited зі штаб-квартирою у Торонто.

Також Investory News писали, що у 2018 році в Україні страхові виплати населенню склали 46% від загальних валових виплат – 5,91 млрд грн. При цьому рівень виплат фізособам на 31 грудня 2018 склав 32,1%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram