Новини
11 Вересня 2019
861

ІТ-безпека: Стартап Snyk залучив $70 мільйонів

Отримані кошти компанія використовує для подальшої розробки інструментів безпеки

Зростання кількості інцидентів з кібербезпекою призвело до того, що безпека стала критичним і центральним аспектом роботи й обслуговування обчислювальних систем. Стартап Snyk, який фокусується на одній конкретній області — розробці інструментів безпеки, призначених для розробників і виконуваної ними роботи, завершив великий раунд фінансування у розмірі $70 млн, що підкреслює широкий розвиток цієї галузі. Про це пише TechCrunch.

Snyk — лондонська і бостонська компанія, яка почала визначати й розробляти рішення безпеки для розробників, які працюють з відкритим вихідним кодом. Отримані кошти компанія використовує для подальшого розширення своїх можливостей.

Останнім часом компанія створила рішення безпеки, які допомагають розробникам виявляти й виправляти уразливості в контейнерах — все більш стандартну одиницю програмного забезпечення, що використовується для пакування та виконання коду в різних обчислювальних середовищах.

Відкритий вихідний код — Snyk працює як інтеграція з наявними робочими процесами розробників, сумісними з подібними GitHub, Bitbucket і GitLab, а також з конвеєрами CI/CD. За оцінками компанії, він використовується на 95% всіх підприємств, причому до 77% компонентів з відкритим вихідним кодом можуть мати уразливості. Контейнери — це вже інша проблема.

“Проблеми безпеки навколо контейнерів — це більше питання володіння, ніж технології. Вони знаходяться в сутінковій зоні між інфраструктурою і кодом і виглядають як віртуальні машини”, — розповів виданню співзасновник Snyk Гай Под’ярні.

В даний час контейнери присутні в менш ніж 30% обчислювальних середовищ, проте їх зростання зростає. За даними TechCrunch, до 2022 р. понад 75% світових організацій запускатимуть контейнерні додатки. За оцінками Snyk, 44% сканувань образів Docker (Docker є одним з основних постачальників контейнерів) мають відомі уразливості.

Останній раунд фінансування очолює Accel за участю інвесторів GV і Boldstart Ventures. Ці інвестори разом з Heavybit у вересні 2018 р. вклали в компанію $22 млн з оцінкою в $100 млн. За даними джерела видання, зараз оцінка компанії складає близько $500 млн.

У минулому році компанія подолала кілька важливих етапів, які можуть пояснити цей підйом. В даний час близько 300 тис. розробників використовують його по всьому світу, а його клієнтська база в цьому році зросла приблизно на 200%, зокрема таких, як Google, Microsoft, Salesforce та ASOS.

Компанія в липні цього року прийняла нового генерального директора Пітера Маккея. Він був першим інвестором компанії та має досвід в наданні допомоги в розвитку великих підприємств по забезпеченню безпеки на підприємствах.

“Сьогодні кожен бізнес, від виробництва до роздрібної торгівлі й фінансів, стає програмним бізнесом. Існує нагальна і швидко зростальна потреба в рішеннях безпеки програмного забезпечення, які масштабуються з тією ж швидкістю, що і розробка програмного забезпечення. Ці інвестиції допомагають нам продовжувати розробляти рішення Snyk, орієнтовані на продукти та на розробників”, — сказав Маккей.

Нагадаємо, власник сервісу Have I Been Pwned (HIBP) Трой Хант продає свій бізнес. Однак продаж відбудеться з умовою, що доступ до HIBP залишиться вільним, а сам Хант хотів би продовжити співпрацювати з проектом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram