Новини
18 Лютого 2020
761

Ironman продають: Китайський мільярдер хоче за організатора тріатлону $1 мільярд

Наразі ведуться активні переговори одразу з декількома приватними інвесторами

 

Фото: Bryn Lennon/Getty Imagesfor IRONMAN

Китайська компанія Wanda Sports Group, яка заробляє на маркетингу та просуванні спортивних заходів, задумалася про продаж бізнесу з проведення щорічних міжнародних змагань з тріатлону Ironman, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела. Видання зазначає, що компанія за угоду планує отримати близько $1 млрд.

Ексклюзивні права на бренд Ironman належать Всесвітній корпорації тріатлону (WTC), що продає франшизи на проведення змагань. З 2015 року WTC належить Wanda Sports, яка входить до конгломерату Dalian Wanda Group китайського мільярдера Вана Цзяньлінь, який за WTC заплатив $650 млн.

За даними оновлюваного в реальному часі рейтингу Forbes Real-Time, він займає 13-е місце у списку найбагатших людей Китаю зі статком у $14,4 млрд.

За інформацією Bloomberg, Wanda Sports обговорювала продаж організатора Ironman з декількома приватними інвесторами, які проявили до цього бізнесу інтерес. “Минулого року зацікавленість у купівлі висловлювала Професійна організація триатлетів (PTO), яка вказувала, що через велике боргове навантаження китайська компанія не може інвестувати в Ironman достатньо коштів. Але тоді Wanda Sports відмовилася йти на перемовини”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що сукупний борг Wanda Sports, за даними Bloomberg, становить близько $968 млн. Акції компанії на біржі NASDAQ з моменту первинного розміщення в липні 2019 року стали дешевшими приблизно на 63%, а її ринкова вартість знизилася приблизно до $409 млн.

“Обговорення тривають, і Wanda Sports як і раніше може вирішити не продавати Ironman. Представник Wanda Sports відмовився від коментарів”, – пише видання.

Ironman – щорічні одноденні змагання, які включають заплив на дистанцію 2,4 милі (3,86 км), велогонку протяжністю 112 миль (понад 180 км) і марафон на дистанцію 26,22 милі (42 км).

На сайті Ironman зазначено, що “абсолютне випробування на витривалість”, або “одне з найвеличніших і таких, що має найбільшу винагороду у житті” вимагає від тих, хто бере участь вперше, 24 тижні підготовки.

“Елітний спортсмен” повинен проходити дистанцію менше ніж за 9 годин, у “середнього” на неї піде від 14 до 16 годин, а в цілому завершити перегони потрібно не більше ніж за 17 годин”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією організатора змагань, щорічно проводиться понад 170 перегонів на шести континентах.

Раніше Investory News писали, що у червні 2019 року Wanda Sports Group подала документи на проведення IPO, у ході якого планувалося залучити близько $500 млн. Частина коштів піде на погашення боргів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram